Header_bionur copy2

Voor een natuurlijke balans

BIONUR wordt uit de natuur gewonnen en is 100% organisch. Het heeft het heeft een unieke microbiële samenstelling van bacteriën, enzymen, gisten, humus en algen. Daarnaast bevat BIONUR meer dan 80 essentiële mineralen en elementen BIONUR brengt het bodemleven in een natuurlijke balans en heeft het een drukkend effect op infecties en plagen. Doordat de plant meer in zijn kracht komt, versnelt BIONUR het herstel bij/na ziekte BIONUR verhoogt de productie en vermindert het verbruik NPK. Tevens kan BIONUR het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen voorkomen. BIONUR wordt wereldwijd met succes toegepast in de traditionele en biologische landbouw. Het is verkrijgbaar in vloeibare en vaste vorm (TD19)

Samenstelling & werking

De traditionele industriële benadering gaat uit van multi-nutriënten. 16 elementen zijn hierbij noodzakelijk voor bodem conditionering en plantengroei. De macro nutriënten zijn nodig in grote hoeveelheden en de micro nutriënten zijn nodig in beperkte hoeveelheden. De BIONUR benadering gaat uit van de volgende drie vereiste bodem componenten:

 1. de in totaal 90 mineralen die aanwezig moeten zijn in een goede bodem of substraat. BIONUR bevat 80 van deze mineralen, incl. zilver, goud en titanium.
 2. de 16 basis elementen die nodig zijn voor bodemconditionering en groei. BIONUR bevat deze elementen, waaronder stikstof, fosfor, kalium, ijzer, koper, zink, magnesium, calcium, mangaan
 3. de organische en microbiële flora voor versterking van het plant-ecosysteem. BIONUR bevat photosynthese bacteriën; melkzuur bacteriën; gisten; schimmels; fulvine & humus zuren; algen; straalzwam bacteriën

Effecten van BIONUR in de praktijk

Gebruik van BIONUR laat in de praktijk de volgende verbeteringen en effecten zien:

 1. het vult essentiële voedingsstoffen voor bodem en plant aan, die geleidelijk verloren zijn gegaan door kunstmest en onjuiste landbouwmethoden.
 2. het breekt schadelijke elementen af en zorgt voor een uitstekende grondkwaliteit, mede omdat het fulvine- en humuszuren bevat die het microbiële gehalte van de grond verhogen.
 3. het handhaaft een uiterst gezonde pH-waarde van 6.0 – 6.6 in elke grond, zodat planten alle benodigde voedingsstoffen kunnen opnemen voor een efficiënte groei.
 4. het beschermt tegen de schadelijke effecten van koude temperaturen bij vroege gewassen.
 5. het voorkomt schade en ziekte veroorzaakt door insecten, schimmels en meeldauw.
 6. het verlengt de oogstperiode door het mogelijk maken van een vroegere plantengroei.
 7. het verbetert de kleur, geur en smaak van groente en fruit.
 8. het verhoogt de efficiëntie van de gewassen en het aantal bloemen.
© Copyright - Bionur Europe