Header_bionur copy2

BIONUR – De Unieke Microbiële Biologische Planten Fertilizer

Het gebruik van kunstmest op landbouwgronden is sinds de 50-er jaren exponentieel gestegen. Deze intensieve landbouw heeft gezorgd voor een alarmerende hoeveelheid bodemverontreiniging. Daardoor is het natuurlijke evenwicht van voedingselementen, nodig voor een gezonde productie, verstoord. Dit heeft geleid tot kwalitatief slechtere oogsten en stijgende prijzen.

De oplossing voor dit probleem van verarmde grondsamenstelling is het toevoegen van biologisch materiaal dat de voedingsbalans, textuur en pH-waarde herstelt. Zo kunnen de gewassen alle essentiële voedingsstoffen efficiënt en effectief opnemen.

BIONUR is een 100% biologisch-organische vloeistof die uit de natuur wordt gewonnen. Het is een unieke combinatie van meer dan 100 bestanddelen en bevat alle essentiële mineralen, aminozuren, fulvinezuren, humuszuren en bacteriën, waaronder de Thiobacillus bacteria. Samen zorgen ze voor een rijke vruchtbare bodem die elke plant voorziet van de juiste voeding die nodig is voor een gezonde groei. BIONUR is praktisch en zuinig in gebruik: het is makkelijk verdunbaar met water in de verhouding 1:100 – 1:200, naargelang de soort en de behoefte van de plant. BIONUR is economisch en efficiënt voor alle soorten land- en tuinbouwgewassen, waaronder veldgewassen, tuin- en kasplanten, fruitbomen, graszoden, kruiden, bloemen en kamerplanten. Het is een all-in-one fertilizer die de plant beschermt en voedt en de natuurlijke smaak van groente en fruit herstelt. BIONUR garandeert maximaal succes tegen minimale kosten en is milieuvriendelijk.

BIONUR BESCHERMT HET MILIEU EN HERSTELT HET ECOLOGISCH EVENWICHT

BIONUR is een organische, microbiële, afbreekbare, vloeibare “all-in-one” fertilizer. Het is een uniek, veelzijdig en ongeëvenaard product, afkomstig uit de natuur en rijk aan micro-organismen die we vinden in alle ecosystemen. Het uitgangspunt van BIONUR is een verarmd ecosysteem vol schadelijke bacteriën te veranderen in een vruchtbare en duurzame leefomgeving vol nuttige micro-organismen.

Dit eenvoudige principe is de basis van de Effectieve Micro-organismen Technologie, die momenteel wordt gebruikt binnen het landbouw- en milieubeheer.

Van oorsprong natuurlijk met een unieke rijk voedende samenstelling

BIONUR bevat meer dan 100 natuurlijk voorkomende mineralen, die belangrijk zijn voor een gezonde plantengroei. De bodemvruchtbaarheid en de oogstopbrengst worden bepaald door de minerale samenstelling van de grond. Indien bepaalde elementen ontbreken, zullen gewassen afwijkingen in groei, voortplanting en andere symptomen gaan vertonen; BIONUR heft minerale tekorten op. Tevens bevat BIONUR meer dan 80 soorten effectieve micro-organismen, die elkaar op vruchtbare en productieve wijze beïnvloeden. Deze bacteriën helpen bij de ontwikkeling en het herstel van een rijke bodem-microflora voor een uitgebalanceerd ecosysteem: ze doden schadelijke bacteriën die bodemziektes veroorzaken. BIONUR is bovendien rijk aan essentiële aminozuren (bouwsteen van alle proteïnen) en fulvine- en humuszuren (verhogen de microbiële niveaus). Verder bevat BIONUR gunstige schimmels zoals het natuurlijke antibiotische penicillum (doodt schadelijke bacteriën) en zeer effectieve bacteriën zoals de Thiobacillus thiooxidans en de Thiobacillus ferrooxidans.

HOE BIONUR WORDT GEBRUIKT

BIONUR is praktisch en zuinig in gebruik: het is makkelijk verdunbaar met water in de verhouding 1:100 – 1:200, afhankelijk van de soort en de behoefte van de plant. Een uitstekende eigenschap van BIONUR is zijn hoge microbiële gehalte. Bij toepassing in de grond breken de nuttige bacteriën in BIONUR voedingsbestanddelen af tot microscopische deeltjes die makkelijk en snel door de wortel worden opgenomen. Daardoor maakt de plant efficiënt gebruik van de voedingsstoffen voor een gezonde groei. De grote hoeveelheid amino- en foliumzuren (de DNA-regelaar) in BIONUR stimuleert een sterke plantengroei en stofwisseling. Humus- en fulvinezuren hebben specifieke eigenschappen die planten sterker, gezonder en resistenter maken tegen ziekten, door ze van vitamines, co-enzymen, hormonen en natuurlijke antibiotica te voorzien, die we ook in de bodem aantreffen. Bovendien bevorderen humus- en fulvinezuren de ontkieming, de permeabiliteit van celmembranen voor voedselopname, de celdeling, het wortelgestel, de weerstand en het waterhoudend vermogen in droge en natte omstandigheden.

© Copyright - Bionur Europe